Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

Під вартою опинився горе-водій, який у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння вчинив смертельну ДТП

Слідчому судді Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя внесено клопотання про обрання підозрюваному за ч. 2 ст. 286 КК України запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке за принципової позиції прокуратури задоволено у повному обсязі - підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.
 
Зазначена особа підозрюється в тому, що 17.07.2019 керуючи автомобілем «Audi 80», в стані алкогольного та наркотичного сп`яніння рухаючись у с. Пологи, Пологівського району, Запорізької області скоїв наїзд на двох велосипедистів, у тому числі малолітнього, 2007 року народження. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди малолітній загинув на місці події, а інший – у кареті швидкої медичної допомоги.
 
Водія автомобіля працівниками полії після скоєння ДТП затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 
За погодженням з прокурором у кримінальному провадженні горе водію повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб).
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Винному загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1283