Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

Прокуратурою проведено комплексну перевірку в ряді колоній регіону

Токмацькою місцевою прокуратурою проведено комплексну перевірку додержанням вимог кримінально-виконавчого законодавства України у Державній установі «Вільнянська виправна колонія (№20)», Держаній установі «Софіївська виправа колонія (№55)», Державній установі «Кам’янська виправна колонія (№101)», Державній установі «Дружелюбівський виправний центр № 1», а також у Вільнянській спеціалізованій психіатричній лікарні № 20, Софіївській спеціалізованій туберкульозній лікарні № 55, Медичних частинах №№ 20 та 101 філії ДУ «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Запорізькій області, за результатами якої виявлено непоодинокі порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства України  щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення засуджених, а також охорони праці останніх під час роботи на підприємствах установ виконання покарань.
 
До комплексної перевірки були залучені спеціалісти з ГУ Держпродспоживслужби, ГУ Держпраці, Державної Служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в області, КУ «Вільнянська ЦРКЛ», Вільнянського РС ГУ ДСНС України в Запорізькій області, а також представники Громадської організації «Регіональний комісаріат з прав людини».
 
Найбільш проблемним питанням залишається санітарний стан приміщень відділень соціально-психологічної служби установ виконання покарань, в яких засуджені проживають, а також робочих цехів в яких останні працюють.
 
Також, в ході комплексної перевірки виявлені порушення правил протипожежної безпеки як в установах виконання покарань, так і на підприємствах.
 
Під час роботи у промислових зонах установ засуджені не завжди забезпечуються спецодягом та спецвзуттям, а відповідальними службовими особами допускаються порушення вимог з питань охорони праці засуджених.
 
Перевірка медичного обслуговування засуджених засвідчила, що медичним персоналом не завжди дотримуються вимоги діючих нормативних актів щодо ведення та заповнення медичної документації, у тому числі, щодо визначення засудженим правильного медичного діагнозу та призначення лікування.
 
Профілактичні та диспансерні медичні огляди засуджених не завжди здійснюються систематично.
 
Всі вищевказані порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства України відображені у документах прокурорського реагування внесених за результатами комплексної перевірки.
 
Стан додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян перебуває на постійному контролі Токмацької місцевої прокуратури.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1642