Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

За принципової позиції прокуратури, за вчинення розбійних нападів чоловіка засуджено до позбавленні волі

Комунарським відділом Запорізької місцевої прокуратури № 2 забезпечено належне процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 43-річного місцевого жителя, який у березні поточного року вчинив два розбійні напади.
 
Відтак, будучи особою, раніше засудженою за розбій, злочинець проник до приміщення кафе, розташованого на території Комунарського району Запоріжжя, та, впевнившись, що у приміщенні кафе відсутні відвідувачі, зайшов за барну стійку, де, погрожуючи стартовим пістолетом, змусив бармена – потерпілу, віддати гроші з каси та пляшку коньяку.
 
Вийшовши з приміщення кафе, не зупиняючись на досягнутому, маючи умисел на напад з метою незаконного заволодіння чужим майном, вибравши собі нову жертву, розбійник зупинив перехожого та, погрожуючи застосуванням насильства, а саме цим же пістолетом, заволодів мобільним телефоном.
 
Під час досудового розслідування та судового розгляду обвинувачений, усвідомлюючи невідворотність покарання, визнав свою провину та завдяки злагодженій роботі правоохоронців, під тиском беззаперечних доказів Комунарcький районний суд Запоріжжя, підтримавши принципову позицію прокурора, визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, 3 ст. 187 КК України, та йому призначене покарання у вигляді 7 років і 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1464