Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2019

За принципової позиції прокуратури, жінку засуджено за жорстоке поводження з твариною, що призвело до загибелі

Комунарським відділом Запорізької місцевої прокуратури № 2 забезпечено належне процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 38-річної жінки, яка у присутності неповнолітньої дівчинки викинула собаку з вікна балкону квартири, розташованої на сьомому поверсі.
 
Так, перебуваючи за місцем свого тимчасового мешкання у стані алкогольного сп`яніння, зневажаючи загальноприйнятими в суспільстві нормами моралі щодо поводження з тваринами, у присутності неповнолітньої, із застосуванням жорстоких методів, тобто таких, які вчиняються особливо болючими способами, зловмисниця вчинила знущання над твариною, а саме викинула собаку з сьомого поверху. Після падіння собака отримала механічні травми, в результаті яких настала її смерть.
 
Під час судового розгляду обвинувачена спочатку ухилялась від явки у судові засідання, однак, усвідомлюючи невідворотність покарання, визнала свою провину та завдяки злагодженій роботі правоохоронців, під тиском беззаперечних доказів Комунарcький районний суд м. Запоріжжя, підтримавши позицію прокурора, визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 299 КК України, та їй призначено покарання у вигляді обмеження волі з іспитовим строком один рік.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1605