Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2019

Винесено вирок раніше 9 разів засудженому зловмиснику, який забив до смерті та пограбував чоловіка

За наслідками підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні щодо раніше неодноразово засудженого мешканця Запоріжжя, який був притягнутий до кримінальної відповідальності за ч.2 ст.185, ч.3 ст.185, ч.2 ст.121, ч.1 ст.263 КК України, вироком Хортицького районного суду Запоріжжя вказану особу визнано винною за пред’явленим йому обвинуваченням.
 
В ході проведеного досудового розслідування та під час судового розгляду обвинувального акту у зазначеному кримінальному  провадженні, встановлено, що раніше дев’ять разів засуджений за вчинення корисливо-насильницьких злочинів П., звільнившись у травні 2018 року з місць позбавлення волі, ніде не працюючи, продовжив займатись злочинним промислом, вчиняючи крадіжки майна громадян з проникненням до їх житла.  Стороною державного обвинувачення доведено шість епізодів таких крадіжок. Крім того, професійний крадій придбав та зберігав за місцем мешкання, про всяк випадок, ймовірно, для «великих справ»,  дві споряджені бойові гранати.
 
Крім того, вже через півроку після звільнення з колонії, у грудні минулого року, обвинувачений, який загалом провів раніше у місцях позбавлення волі понад 13 років, вчинив і інший тяжкий та зухвалий злочин. Так, завітавши до приятеля, що мешкав по вулиці Курузова у Хортицькому районі міста, та вживши з ним алкогольні напої, він розпочав бійку на побутовому підґрунті, при цьому, розлютившись, наніс господарю помешкання удари по голові, від яких останній впав на підлогу, після чого розпочав добивати лежачого ногами. Не вдовольнившись насильством, яке потягло смерть потерпілого, обвинувачений, запропонував очевидцям злочину - третьому та четвертому присутнім у житлі чоловікам, обікрасти помешкання непритомного та помираючого від побоїв господаря. Досягнувши згоди між собою, крадії винесли з квартири все цінне майно, не погребувавши навіть харчами з холодильника.   
 
Судом оцінені надані державним обвинувачем Запорізької місцевої прокуратури №3 докази вини вказаних осіб у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень.  
 
Проголошеним Іменем України вироком, за сукупністю корисливо-насильницьких злочинів, раніше засудженому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1441