Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2019

Впродовж І півріччя 2019 року прокуратурою регіону вжито заходи до підвищення результативність роботи з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру

За результатами наглядової діяльності органів прокуратури області на усунення виявлених порушень внесено 128 документів прокурорського реагування, що на 10% більше ніж за аналогічний період 2018 року (115). За результатами вказаних документів до відповідальності притягнуто 91 посадову особу. Скасовано та приведено у відповідність майже удвічі більше актів (27 проти 15 за шість місяців 2018 року).
 
У поточному році забезпечено права в’язнів на належну житлову площу, яка складає 8,6 кв.м на одного засудженого при законодавчо встановленій нормі у 4 кв.м.
 
Проведеними організаційно-практичними заходами не допущено перевищення средньодержавного показника смертності засуджених.
 
 
Так цей показник в установах виконання покарань Запорізької області   складає 42,3 смертей на 10 000 засуджених, по державі – 48,2.
 
На 14 % (з 112 до 96) знижено рівень повторної пенітенціарної злочинності серед засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.
 
За результатами здійснення нагляду за додержанням законів і прав осіб при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення  упродовж 6 місяців 2019 року на 48,7 % збільшилась кількість внесених документів прокурорського у цій сфері (58 проти 39 за аналогічний період минулого року, при загальнодержавному збільшенні на 39,5%). За результатами розгляду яких  24 службові особи притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
 
Задоволено 4 апеляційні скарги прокурорів (у 2018 за аналогічний         період - 1) на неправомірні рішення місцевих судів при застосуванні адміністративних стягнень у виді громадських та суспільно корисних робіт.
 
Вжиті у поточному році заходи реагування на усунення порушень вимог законодавства з питань протидії нелегальній міграції призвели до виконання територіальними підрозділами ДМС у Запорізькій області 84 рішень про примусове повернення з України іноземців, винесених у 2019 році.
 
В полі зору прокуратури перебували умови тримання осіб в ізоляторах тимчасового тримання області, де поширеними залишаються порушення медико-санітарних норм, матеріально-побутового забезпечення та  режимних вимог - за допущені порушення до відповідальності притягнуто 9 посадові особи органів поліції.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1163