Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

Прокуратура домоглась стягнення на користь держави 1 млн. грн. шкоди, завданої організованою злочинною групою

За принципової позиції прокуратури Запорізької області у виконавчих провадженнях на користь Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів України стягнуто шкоду, завдану злочином, на суму понад 1 млн. грн.
 
Зазначена шкода була завдана організованою злочинною групою, учасники якої, зловживаючи службовим становищем, внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та привласнили кошти, які виділялись підприємству в якості фінансової допомоги з метою створення робочих місць для інвалідів.
 
Виконавчі документи з примусового виконання вироків суду тривалий час перебували на виконанні Олександрівського та Вознесенівського ВДВС міста Запоріжжя.
 
Водночас лише за активної позиції прокурора шляхом подачі клопотань, неодноразового оскарження бездіяльності органів ДВС та незаконних рішень суду з цих питань, у відповідних провадженнях державним виконавцем здійснено перевірку наявності банківських рахунків у боржників; виявлено майно боржника, яке перебувало у спільній сумісній власності та забезпечено виділення його частки з метою примусової реалізації; обмежено право виїзду боржника за кордон.
 
Як наслідок, завдану шкоду в розмірі понад 1 млн. грн. у липні поточного року сплачено у повному обсязі.    

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1311