Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2019

В умовах сьогодення прокуратурою області підвищена увага приділялась питанням міжнародного співробітництва під час кримінального провадження

Упродовж І півріччя 2019 року органами прокуратури області на належному рівні забезпечено нагляд за додержанням законодавства на вказаному напрямі діяльності.
 
Відтак, за цей час до прокуратури області від компетентних органів іноземних країн надійшло 25 запитів про надання правової допомоги.
 
Із загальної кількості запитів більшість надійшла від компетентних органів Республіки Білорусь, Республіки Польща, Угорщини,Чеської Республіки, Російської Федерації.
 
В основному запити стосувалися проведення таких слідчих (процесуальних) дій як допити свідків, потерпілих, підозрюваних, вручення процесуальних документів, а також надання матеріалів, які характеризують особу. Під час надання міжнародної правової допомоги порушень вимог міжнародних договорів та КПК України не допущено.
 
Протягом зазначеного періоду прокуратурою області для подальшого скерування компетентним органам іноземних держав до Генеральної прокуратури України направлено 2 запити про виконання процесуальних дій у кримінальному провадженні, всі вони визнані обґрунтованими та в подальшому скеровані іноземним компетентним органам Італійської Республіки та Російської Федерації.
 
За цей час до правоохоронних органів області від іноземних компетентних органів надійшли 5 кримінальних справ з клопотаннями про перейняття кримінального переслідування відносно громадян України.
 
Загалом правоохоронними органами області упродовж першого півріччя 2019 року проводилось досудове розслідування у 15 кримінальних провадженнях, що передані з-за кордону протягом 2011-2019 років.
 
Упродовж звітного періоду не залишено поза увагою правоохоронних органів області питання розшуку осіб, які ухиляються від органів досудового розслідування та суду.
 
Так, упродовж 2018 року у міжнародному розшуку перебувало 39 осіб, у тому числі 35 осіб, які ухиляються від органів досудового розслідування, та 4 -  від суду або виконання вироку.
 
У зв’язку із встановленням на території іноземних держав 2 осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів в Україні, прокуратурою області підготовлено та направлено до Генеральної прокуратури України  клопотання про їх екстрадицію.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1259