Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2019

Прокуратура домоглась справедливого покарання для зловмисника, який вже тричі притягався до кримінальної відповідальності

Органи прокуратура Запорізької області гостро реагують на випадки призначення винним особам покарання, яке явно не відповідає тяжкості вчинених правопорушень, суспільній небезпеці та особі засуджених.
 
Відтак, вироком Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя громадянин П., засуджений за повторне відкрите заволодіння майном потерпілої особи в особливо великому розмірі - грабіж, тобто ч. 5 ст. 186 КК України до умовного терміну покарання з випробуванням.
 
Із обставин провадження вбачається, що зловмисник вже тричі притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини (крадіжка, грабіж, розбій), намагався за «схемою» «мамо, мені терміново потрібні гроші» заволодіти шахрайським способом 3 000 доларів США, але побачивши у потерпілої значну суму коштів, вирішив заволодіти усією національною та іноземною готівковою валютою шляхом грабежу, спричинивши збитків майже на два з чвертю мільйони гривень.
 
         Послідовно відстоюючи свою правову позицію, прокурором у провадженні було внесено апеляційну скаргу, яку за активної позиції галузевого відділу прокуратури області Запорізьким апеляційним судом задоволено, ухвалено новий вирок, яким громадянину призначено покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1503