Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2019

Під вартою опинився раніше судимий зловмисник, який підозрюється у вбивстві чоловіка

27.06.2019 одному із багатоквартирних будинків по вулиці Хортицьке шосе в Хортицькому районі Запоріжжя був виявлений труп 35-річного чоловіка з явними ознаками насильницької смерті.
 
Під час невідкладно проведеного кваліфікованого огляду місця події у помешканні, де знаходилось тіло загиблого, підтверджено версію вбивства, на трупі померлого виявлені колоті поранення грудної клітини та шиї, вилучено знаряддя злочину та низку речових доказів. Правоохоронцями розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ознаками ст.115 ч.1 КК України, - умисне вбивство. Процесуальне керівництво діями створеної групи слідчих очолено Запорізькою місцевою прокуратурою №3.
 
Належна організація комплексу першочергових слідчих та розшукових дій за висунутими пріоритетними версіями неочевидного умисного вбивства, методична та практична допомога слідству надана прокуратурою Запорізької області, дозволили швидко просунутись до його розкриття. Слідчо-оперативною групою було ретельно відпрацьовано територію, прилеглу до місця злочину, поглиблено вивчено особу загиблого та коло його знайомств. Все це дозволило отримати перспективну доказову інформацію щодо особи, яка обґрунтовано підозрювалась у причетності до вбивства.
 
Швидкі узгоджені розшукові та процесуальні дії оперативників і слідчих поліції, а також прокурорів – процесуальних керівників досудового розслідування, дозволили в стислий строк встановити місцезнаходження та затримати підозрюваного, отримати речові докази та встановити  очевидця злочину.
 
Вже 29.06.2019 про підозру у вчиненні вказаного вбивства повідомлено неодноразово раніше засудженому за вчинення корисливо-насильницьких злочинів 31-річному мешканцю Запоріжжя, який, крім іншого,  перебував у розшуку за вчинення розбійного нападу.
 
         За клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, підозрюваному у вчиненні вказаного особливо тяжкого злочину Хортицьким районним судом Запоріжжя обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, слідство вивчає суттєві обставини  та мотиви злочину.      

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1267