Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

Прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадження за фактами легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 209, ч 4 ст. 358 КК України за фактами легалізації (відмивання) грошових коштів, одержаних від вчинення фіктивного підприємництва, а також використання підроблених документів.
 
У кримінальному провадженні установлено, що у 2015-2017 роках група осіб, діючи за попередньою змовою, використовуючи підроблені документи та реквізити ряду фіктивних суб’єктів господарювання, з метою легалізації (відмивання) грошових коштів, одержаних у результаті фіктивного підприємництва, здійснювала фінансові операції - перерахування грошових коштів на рахунки підприємства реального сектору економіки в якості сплати з автомобілі, які реально придбано фізичними особами за готівкові кошти.
 
Загальна сума коштів, яка була легалізована у результаті вчинення фінансових операцій, складає понад 1,3 млн. грн.
 
За результатами розслідування процесуальним керівником відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби відносно особи, яка вчинила зазначені злочини, до суду направлено обвинувальний акт за ч. 2 ст. 209, ч 4 ст. 358 КК України.
 
За вчинення вказаних злочинів передбачене максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1352