Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

Відділом нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури області забезпечено належне виконання покладених обов’язків

Завдяки правильній організації роботи за процесуального керівництва працівників відділу прокуратури Запорізької області, слідчими СВ УСБУ в області за 6 місяців поточного року направлено до суду з обвинувальними актами 20 кримінальних проваджень стосовно 23 підозрюваних (проти 17 за аналогічний період 2018 року), у т.ч. 2 – з угодами про визнання винуватості.
 
Із загальної кількості 3 – про корупційні правопорушення, 2 – щодо контрабанди зброї, 1 – за ознаками участі у терористичній групі, 1 – за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.
 
Закінчено низку актуальних кримінальних проваджень, серед яких зловживання службовим становищем службовими особами ПАТ «Запоріжгаз», що завдало збитків підприємству на 26 млн. грн., розкрадання майна ПрАТ «Завод напівпровідників» та ПрАТ «ІнтерМікро Дельта, Інк», що перебувало у заставі державного банку АТ «Укрексімбанк» на суму понад 40 млн.грн., демонтаж частини водоводу по вул. Яценка у м. Запоріжжі та частини магістрального трубопроводу Запорізької зрошувальної системи на загальну суму збитків 2 487 640 грн.
 
З метою відшкодування завданих збитків на майно підозрюваних накладено арешти, а також заявлено позови.
 
Завдяки належному здійсненню публічного обвинувачення за результатами судового розгляду кримінальних проваджень забезпечено винесення 7 обвинувальних вироків у 7 провадженнях стосовно 7 осіб, із засудженням 5 – до  реальної міри покарання.
 
Наразі силами галузевого відділу (8 працівників) здійснюється процесуальне керівництво у понад 70 кримінальних провадженнях, у яких повідомлено про підозру 10 особам, 4 з яких утримуються під вартою. В судах підтримується публічне обвинувачення 78 обвинувальних актів.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1542