Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2019

Повідомлено про підозру співробітнику ТОВ, який сприяв заволодінню бюджетними коштами на суму майже 75 тис. грн.

Пологівським відділом Токмацької місцевої прокуратури погоджено повідомлення про підозру інженеру технологу одного з товариств  у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 27, ч.3 ст.191 КК України за  фактом   сприяння в заволодінні  чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а саме бюджетними коштами відділу культури і туризму Пологівської районної державної адміністрації в сумі майже 75 тис. грн., які призначалися для проведення будівельних робіт з реконструкції КУ Пологівський районний будинок культури Пологівської районної ради.
 
В ході проведення ряду слідчих дій встановлено, що вказана особа працюючи інженером технологом товариста з обмеженою відповідальністю , переслідуючи злочинний умисел, направлений на заволодіння директором казаного товариства  бюджетними коштами, за попередньою змовою з останнім,  достовірно знаючи, що частина вищевказаних будівельних робіт на суму майже 75 тис. грн. не виконана, шляхом усунення перешкод у вигляді переконання представника замовника та інженера з технічного нагляду про виконання усіх будівельних робіт по вказаному об’єкту в повному обсязі та підписання останніми Актів приймання виконаних робіт, що стали підставою для здійснення оплати відділом культури і туризму Пологівської РДА, тим самим сприяв директору товариства в заволодіні бюджетними грошовими.
 
За результатом досудового розслідування обвинувальний акт в найближчий час за обвинуваченням вищевказаної особу буде скеровано до суду, підозрюваному загрожує покарання від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади або займатись певною діяльністю на строк до 3 років. 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1347