Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2019

Прокуратура області гостро реагує на випадки призначення винним особам покарання, яке не відповідає тяжкості вчинених правопорушень та суспільній небезпеці засуджених

Вироком Заводського райсуду Запоріжжя двоє зловмисників були засуджені за грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, тобто ч. 3 ст. 296 КК України, до умовного позбавлення волі.

Із обставин провадження вбачається, що дані особи, будучи неодноразово судимими (6 та 7 судимостей відповідно), у тому числі за хуліганство,  у стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи в адміністративній будівлі громадської організації човновласників, погрожували у нецензурній формі керівникам цієї організації, після чого металевим багром розбили вікна у цьому приміщенні та з метою приховування своїх протиправних дій розтрощили відеокамеру зовнішнього спостереження.

         Послідовно відстоюючи свою правову позицію, прокурором у провадженні було внесено апеляційну скаргу, яку за активної позиції галузевого відділу прокуратури області Запорізьким апеляційним судом задоволено, ухвалено новий вирок, яким злочинцям призначено по 3 роки позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1377