Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2019

Прокуратура вимагає повернути державі земельну ділянку, незаконно передану у власність фізичній особі

 
 За результатами моніторингу судових рішень Вільнянським відділом Токмацької місцевої прокуратури встановлено, що ухвалою Вільнянського районного суду у супереч встановленого законом порядку, за фізичною особою визнано право власності на державну земельну ділянку.
 
Ухвалою Вільнянського районного суду затверджена мирова угода між позивачем та відповідачем по справі, за умовами якої за позивачем визнається право власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 2 га.
 
В ході вирішення наявності підстав для ініціювання перегляду вказаного судового рішення встановлено, що спірна земельна ділянка не перебувала, ані у власності позивача, ані відповідача по справі, а є державною власністю.
 
З урахуванням викладеного, прокуратурою області пред’явлена апеляційна скарга на незаконне рішення суду, яка задоволена постановою Запорізького апеляційного суду, а справу передано до суду першої інстанції.
 
На теперішній час Вільнянським відділом Токмацької місцевої прокуратури з метою захисту порушених інтересів держави, забезпечується участь у вказаній судовій справі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1580