Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2019

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом умисного невиконання судового рішення, яким ПАТ «Уманьавтодор» зобов’язано повернути державі 188 млн. грн.

 Виконання судових рішень – заключний етап у процесі реалізації захисту інтересів держави.
 
Прокуратура Запорізької області, встановивши порушення під час будівництва автотранспортної магістралі через ріку Дніпро у Запоріжжі, яке є одним з найбільших за часів незалежності України інфраструктурним проектом, у судовому порядку з ПАТ «Уманьавтодор» стягнула неповернутих авансів у розмірі понад 171 млн. грн. та пені у розмірі майже 17 млн. грн.
 
Відповідне рішення суду набрало законної сили ще у лютому 2018 року і саме з цього часу на генпідрядника покладається обов’язок щодо повернення понад 188 млн. грн.
 
Водночас установлено, що керівництвом указаного товариства приховано відомості про місцезнаходження забезпеченого ухвалою суду у відповідній справі рухомого майна, а саме: 24 одиниць сільськогосподарської техніки та  9 транспортних засобів. У зв’язку з чим наразі указане рухоме майно оголошено державним виконавцем у розшук.
 
Крім того, службові особи товариства, будучи обізнаними про обов’язок із сплати боргу на загальну суму понад 188 млн. грн., після відкриття виконавчого провадження не подали державному виконавцю декларацію про доходи та майно.
 
Ураховуючи викладене, прокуратурою області 30.05.2019 за фактом умисного невиконання судового рішення до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 382 КК України. Проведення досудового розслідування доручено Вінницькому відділу поліції ГУНП у Вінницькій області.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1898