Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2019

Прокуратура на захисті законних інтересів громадського діяча

28 березня 2019 року о 19 годині по вул. Шкільній, 56 в місті Запоріжжі відбувся зухвалий та цинічний напад на місцевого активіста: жертвою злочинних дій безпринципних зловмисників став громадський діяч, керівник громадської організації «Миротворець Запоріжжя» - Аганін Олександр В’ячеславович. Зазначена подія набула значного суспільного резонансу у засобах масової інформації.
 
Як і у випадках з попередніми нападами на відомих в області активістів та правозахисників упродовж березня цього року, зловмисники цинічно та підступно підстерегли постраждалого біля під’їзду його будинку, здійснивши напад коли той повертався додому з власною дитиною та спричинивши тяжкі тілесні ушкодження постраждалому.
 
Правоохоронцям вдалось встановити особу нападників, проте останні, користуючись юридичним «дахом» та намагаючись уникнути відповідальності, подали до прокуратури заяву на свою жертву, бажаючи перевернути ситуацію навпаки та звинувативши потерпілого в спробі умисного вбивства, коли насправді, останній перебував у стані необхідної оборони, та захищаючи власне життя здійснив активний опір нападникам, спричинивши у відповідь незначні тілесні ушкодження злочинцям.
 
Володіючи відомостями про справжні обставини події, органи прокуратури відмовили зловмисникам уникнути таким чином відповідальності за скоєний злочин, кримінальна відповідальність за яке передбачає покарання у виді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі. Незважаючи на це, юридичні представники зухвалих бандитів через судове рішення зобов’язали прокуратуру внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження проти жертви злочинного посягання, причому за найтяжчою статтею – замах на вбивство. У свою чергу органи прокуратури вимушені були виконати судове рішення.
 
Проте, стоячи на захисті Закону та Справедливості в державі, органи прокуратури забезпечать неупереджене розслідування та дадуть правову оцінку, як діям нападників, так і замовника злочину, які неодмінно мають понести відповідальність за свої злочинні дії.
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3075