Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

На лаві підсудних опинився колишній голова Вільнянської РДА, який незаконно передав у приватну власність земельну ділянку, розташовану на березі Дніпра

  Токмацькою місцевою прокуратурою за фактом розтрати земель прибережної захисної смуги річки Дніпро площею понад 1 га, скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього голови Вільнянської районної державної адміністрації Запорізької області, а саме за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що колишнім очільником Вільнянської райдержадміністрації у порушення Конституції та земельного законодавства України винесено розпорядження, яким земельну ділянку площею 1,1 га, розташовану на березі річки Дніпро у Вільнянському районі, передано у приватну власність фізичної особи.
 
Вказане розпорядження у судовому порядку визнано незаконним за позовом органів прокуратури, а земельна ділянка повернута до державної власності.
 
Судовий розгляд за обвинувальним актом триває. За вчинений злочин Законодавство України про кримінальну відповідальність передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1486