Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

Прокуратура домоглась сплати до державного бюджету підприємством 92 тис. грн. збитків, завданих внаслідок руйнування автомобільних доріг

Як раніше повідомлялось, рішенням господарського суду Запорізької області від 15.01.2019 задоволено позовну заяву Запорізької місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області до одного з промислових підприємств обласного центру про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом у розмірі майже 92 тис. грн.
 
Під час проведеної перевірки на трасі Харків-Сімферополь, Управлінням Укртрансбезпеки у Запорізькій області встановлено, що вантажний автомобіль марки «Кобальт» одного з підприємств Запоріжжя здійснював перевезення вантажу з перевищенням встановлених нормативних вагових параметрів. За результатом проведеної перевірки Управлінням Укртрансбезпеки у Запорізькій області нараховано матеріальні збитки, завдані державі внаслідок руйнування автомобільних доріг загального користування у розмірі майже 92 тис. грн.
 
Відповідна плата у добровільному порядку підприємством сплачена не була, у зв’язку із чим, у вересні 2018 року місцевою прокуратурою пред’явлено відповідний позов до суду.
 
За результатом розгляду справи у суді, рішенням господарського суду Запорізької області позовні вимоги Запорізької місцевої прокуратури №1 задоволено. У подальшому постановою Центрального апеляційного господарського суду апеляційну скаргу підприємства залишено без задоволення.
 
Наразі місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання вказаного рішення суду. Підприємством до державного бюджету перераховано грошові кошти у розмірі  92 тис. грн.
 
Подальша робота щодо стягнення збитків, завданих державі внаслідок руйнування автомобільних доріг триває.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1685