Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

У 2019 році органами прокуратури області з метою захисту державних інтересів до суду пред’явлено позовів на суму майже 500 млн. грн.

Захист інтересів держави є пріоритетним напрямом діяльності прокуратури, який реалізується через конституційну функцію представництва, спрямовану на дієвий захист порушених прав у суді.
 
Органи прокуратури Запорізької області протягом поточного року ефективно використовують представницькі повноваження з метою захисту державних інтересів у сфері земельних відносин.
 
Відтак, органами прокуратури області активізовано роботу на цьому напрямі, до суду пред’явлено позовів на загальну суму 497 млн гривень, судами вже задоволено позовів на 211 млн. грн.
 
Забезпечено реальне виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурорів зазначеної категорії, на суму 197 млн гривень. Державі та територіальним громадам повернуто 255 гектарів земель. Таким чином, поновлено права держави та Українського народу у сфері земельних правовідносин, які перебувають під особливою охороною держави.
 
Органи прокуратури Запорізької області й надалі надаватимуть принципову оцінку кожному факту порушення вимог земельного законодавства.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1365