Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2019

Прокуратура домоглась повернення територіальній громаді Запоріжжя земельної ділянки в центрі міста вартістю понад 2 млн. грн.

Господарським судом Запорізької області задоволено позов Запорізької місцевої прокуратури №1 про повернення земельної ділянки вартістю більше 2 млн. гривень в Олександрівському районі Запоріжжя.
 
Відтак, у січні цього року Запорізькою місцевою прокуратурою № 1 пред’явлено до суду позов про повернення територіальній громаді Запоріжжя земельної ділянки по проспекту Соборному у місті Запоріжжі у зв’язку із закінченням строку дії договору оренди.
 
Було встановлено, що у 2008 році між Запорізькою міською радою та        одним із приватних товариств строком на 10 років укладено договір оренди земельної ділянки для розташування торговельно – офісного центру.
 
Проте, незважаючи на те, що строк дії договору сплинув ще у жовтні   2018 року та його не було поновлено у встановленому законом порядку, підприємство – орендар безпідставно не повертало місту не забудовану земельну ділянку. 
 
У зв’язку із цим, Запорізька місцева прокуратура № 1 звернулась до господарського суду Запорізької області з позовом про повернення приватним товариством земельної ділянки Запорізькій міській раді.
 
Під час розгляду справи у суді, відповідачем неодноразово подавалися безпідставні клопотання, зокрема, про залишення позовної заяви без розгляду, які судом обґрунтовано відхилено.
 
Завдяки активній позиції прокурорів місцевої прокуратури та прокуратури області, рішенням господарського суду Запорізької області від 16.05.2019 позовну заяву Запорізької місцевої прокуратури №1 задоволено у повному обсязі.
 
Робота Запорізької місцевої прокуратури №1 із захисту інтересів держави у сфері земельних відносин триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1610