Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2019

Засуджено зловмисника, який в складі терористичної «ДНР» брав участь у протистоянні Збройним силам України

За принципової позиції при підтриманні публічного обвинувачення прокурора прокуратури області ухвалою Запорізького апеляційного суду від 16.05.2019 залишено в силі обвинувальний вирок Вільнянського районного суду, винесений за процедурою спеціального судового розгляду стосовно мешканця Вільнянська за ч. 1 ст. 258-3 КК України щодо участі в діяльності терористичної організації.
 
Судовими рішеннями визнано доведеними установлені слідством обставини того, що упродовж 2014-2015 років мешканець Вільнянська, усвідомлюючи та розуміючи протиправність своїх дій, у складі терористичної групи – «Народное ополчение Донбаса», яка входить до складу терористичної організації «ДНР», брав участь у протистоянні з військовослужбовцями Збройних Сил України, іншими військовими формуваннями України, які залучені до проведення Антитерористичної операції на тимчасово непідконтрольній території Донецької області.
 
Апеляцію адвоката обвинуваченого, який просив скасувати вирок, залишено без задоволення.
 
Таким чином, набрав чинності вирок суду 1-ї інстанції, яким зловмисника визнано винним за ч. 1 ст. 258-3 КК України та засуджено до 10 років 6 місяців позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1669