Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2019

Прокуратура відстоює інтереси держави в сфері забезпечення прав дитини

З метою забезпечення прав дитини на рівень життя, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного і соціального розвитку Державою передбачено можливість призначення тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.
 
Разом із цим, відповідно до Сімейного кодексу України суми наданої дитині тимчасової державної допомоги підлягають стягненню з платника аліментів до Державного бюджету України у судовому порядку.
 
Оскільки покриття витрат, пов’язаних з виплатою тимчасової державної допомоги, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, наданих як субвенція місцевому бюджету, а утримання дітей – це в першу чергу обов’язок батьків або осіб, які їх замінюють, Запорізькою місцевою прокуратурою № 2 направлено до Токмацького районного суду позовну заяву про стягнення виплаченої тимчасової державної допомоги з платника аліментів у сумі понад 20 тис. грн.
 
На теперішній час позовну заяву прийнято судом до розгляду та ухвалою суду відкрито провадження у цивільній справі.  Розгляд справи відбудеться у червні поточного року.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1602