Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2019

Органи прокуратури області опікуються питанням наповнення місцевих бюджетів

Реформа місцевого самоврядування, яка активно впроваджується нині в життя, спрямована в тому числі на збільшення надходжень місцевого бюджету з подальшим їх оптимальним використанням на потреби населених пунктів та громад.
 
Ключове місце в доходній частині бюджетів займають кошти саме пайової участі на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яку сплачують замовники/забудовники будівництва. У свою чергу це дозволяє органам місцевого самоврядування збільшити надходження до бюджету та спрямовувати їх у подальшому на будівництво і придбання житла окремим категоріям громадян, комп’ютеризацію та інформатизацію загальноосвітніх навчальних закладів, придбання шкільних автобусів та автомобілів швидкої медичної допомоги тощо.
 
Указане обумовлює необхідність розроблення та прийняття відповідного порядку, а також механізмів стягнення пайової участі до місцевого бюджету.
 
Відсутність такого нормативно-правового акта надає можливість замовникам будівництва ухилятися від укладання договору про пайову участь та від сплати коштів до бюджету.
 
У зв’язку з цим, органами прокуратури області у поточному році до Запорізького окружного адміністративного суду пред’явлено 8 позовів з вимогою до органів місцевого самоврядування Приморського, Більмацького та Розівського районів Запорізької області розробити та затвердити Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1554