Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2019

Прокуратура вимагає справедливого покарання для водія, який вчинив смертельне ДТП під Запоріжжям

Прокуратурою області оскаржено в апеляційному порядку вирок Запорізького районного суду Запорізької області, яким громадянина Ж. визнано винним за ч. 3 ст. 286 КК України, та призначено йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Судом на підставі ст. 75 КК України винну особу було звільнено від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням та покладено обов’язки, передбачені ст. 76 КК України.
 
Вказаний вирок оскаржено у зв’язку з м’якістю призначеного покарання.
 
Нагадаємо, що зазначена ДТП мала місце 28.09.2017 на 12 км автодороги Запоріжжя-Маріуполь, коли водій керуючи автомобілем «Chevrolet Aveo» виїжджав з прилеглої території автомобільного ринку та не надав дорогу автомобілю «ВАЗ 2108», який рухався по головні дорозі, внаслідок чого відбулося зіткнення транспортних засобів. В результаті ДТП 2 пасажира автомобілю «ВАЗ 2108» загинуло, один з яких неповнолітній, один пасажир зазнав тяжких тілесних ушкоджень та два пасажира зазнали середнього ступеню тілесних ушкоджень.
 
Максимальна санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1675