Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2019

Прокуратура домоглась скасування права власності громадянина на самовільно збудовану крамницю в Запоріжжі

Як повідомлялось раніше, Запорізьким апеляційним судом було задоволено апеляційну скаргу Запорізької місцевої прокуратури № 1 на судове рішення Шевченківського районного суду Запоріжжя, яке порушувало інтереси держави в особі територіальної громади міста Запоріжжя та Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Запорізькій області.
 
Так, заочним рішенням Шевченківського районного суду Запоріжжя у порядку спадкування за законом за громадянином О. визнано права та обов’язки забудовника на крамницю, розташованому на перетині вулиць Студентської та Шевченка у Запоріжжі.
 
Суд, визнавши права забудовника на тимчасову споруду як на об’єкт нерухомого майна фактично визнав право власності на вказану самовільно збудовану споруду та на земельну ділянку під цим об’єктом, що фактично призвело до її незаконного вибуття із комунальної власності. Також судом першої інстанції залишено поза увагою той факт, що вказаний об’єкт збудовано за відсутності необхідних дозвільних документів. У подальшому, на підставі вказаного судового рішення зареєстровано право власності на павільйон-крамницю за вказаною адресою.
 
 
Не погоджуючись із вказаним рішенням, Запорізькою місцевою прокуратурою №1 у травні 2018 року подано апеляційну скаргу на вказане рішення суду. Постановою апеляційного суду апеляційну скаргу Запорізької місцевої прокуратури № 1 задоволено, рішення місцевого суду скасовано, у задоволенні позову відмовлено.
 
Наразі місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання вказаного судового рішення шляхом внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запису про скасування державної реєстрації права власності за громадянином О. на крамницю за вказаною адресою.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1548