Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2019

Прийнято рішення про здійснення спеціального судового розгляду обвинувального акту стосовно мешканця Бердянська, який сприяв діяльності терористів

За принципової позиції прокуратури області ухвалою Бердянського міськрайонного суду Запорізької області прийнято рішення про здійснення спеціального судового розгляду обвинувального акту стосовно мешканця  Бердянська за ч. 1 ст. 258-3 КК України щодо сприяння діяльності терористичної групи.
 
Встановлено, що упродовж 2014-2017 років мешканець Бердянська, усвідомлюючи та розуміючи протиправність своїх дій, у складі терористичної групи - 3-ї окремої мотострілкової бригади, яка входить до складу 1-го Армійського корпусу, підконтрольного терористичній організації «ДНР», брав участь збройних протистояннях з військовослужбовцями Збройних Сил України, іншими військовими формуваннями України, які залучені до проведення Антитерористичної операції на тимчасово непідконтрольній території Донецької області.
 
Процедура спеціального судового розгляду відповідно до положень кримінального процесуального законодавства передбачає можливість судового провадження без участі обвинуваченого.
 
Згідно з санкцією статті обвинуваченому може бути призначено покарання від 8 до 15 років позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1774