Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2019

Прокуратурою виявлені порушення вимог законодавства в частині медичного обслуговування засуджених у Софіївській спеціалізованій туберкульозній лікарні №55

Токмацькою місцевою прокуратурою Запорізької області проведено перевірку додержання медичними працівниками Софіївської спеціалізованої туберкульозної лікарні № 55 філії ДУ «Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Запорізькій області вимог чинного законодавства України, в частині медичного обслуговування засуджених, які відбувають покарання у Державній установі «Софіївська виправна колонія (№ 55)» та проходять курс лікування у вказаній лікарні, за результатами якої виявлено порушення вимог чинного законодавства України, які підлягають усуненню разом з причинами та умовами, що їм сприяють.
 
Зокрема, встановлено, що згідно електронної виписки пропускного режиму Державної установи «Софіївська виправна колонія (№55)», начальник Софіївської спеціалізованої туберкульозної лікарні № 55 упродовж серпня 2018 року  до лютого 2019 року, не завжди на протязі робочого дня перебував на своєму робочому місці, а іноді і взагалі не виходив на роботу, що негативно вплинуло, як на якість надання засудженим медичної допомоги, так і організацію медичного обслуговування засуджених, які відбувають покарання  в установі та проходять курс лікування в лікарні.
 
Аналізом табелів обліку робочого часу власноруч підписаних начальником Софіївської спеціалізованої туберкульозної лікарні №55 та звіркою з електронною випискою пропускного режиму встановлено, що останнім подано недостовірні дані щодо відпрацьованого ним робочого часу у Софіївській спеціалізованій туберкульозній лікарні №55.
 
На підставі поданих недостовірних  табелів обліку робочого часу, начальнику лікарні зайво нарахована заробітна плата у розмірі майже 45 тис. грн., що заподіяло шкоду Державній установі, в особі держави.
 
За вказаним фактом, Токмацькою місцевою прокуратурою, у порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», на адресу керівництва філії ДУ «Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Запорізькій області внесено документ реагування, за результатами розгляду якого прийнято рішення про звільнення начальника Софіївської спеціалізованої туберкульозної лікарні № 55 із займаної посади на підставі п. 4 ч. 1 ст. 40 Кодексу законів про працю України.
 
Крім цього, за вказаним фактом відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2  ст. 191, ч. 1  ст. 366 КК України.
 
Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо повного, об’єктивного та неупередженого дослідження усіх обставин події.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1419