Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2019

Прокуратурою області активно використовується на практиці інститут укладення угод у кримінальному провадженні

З метою забезпечення ефективності судового процесу, з огляду на повне визнання вини та учиненого злочину середньої тяжкості, відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України прокуратурою області укладено угоду про визнання винуватості з підозрюваним у розслідуваному СВ УСБУ в Запорізькій області кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 333 КК України за ознаками порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.
 
Досудовим розслідуванням установлено, що мешканець Запоріжжя придбав на території України 72 ламп-фари, призначені для бортових фар літальних апаратів, які відносяться до товарів військового призначення, допущені до цивільного використання.
 
У подальшому, не маючи повноважень на здійснення зовнішньоекономічної діяльності, підшукавши через мережу Інтернет покупця на зазначені фари, у листопаді минулого року зловмисник в порушення вимог діючого законодавства та нормативних актів Кабінету Міністрів України, за відсутності передбаченого дозволу чи висновку служби Державного експортного контролю України здійснив відправку зазначеного товару до Китайської Народної Республіки через одну з міжнародних служб доставки.
 
Скоординованими зусиллями правоохоронних органів прокуратури, СБУ та митного контролю протиправну діяльність зловмисника було викрито та задокументовано.
 
08.05.2019 прокуратурою області обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скеровано до Жовтневого районного суду Запоріжжя для розгляду по суті.
 
За домовленістю сторін угоди, після її затвердження судом обвинувачений має понести покарання у вигляді максимального штрафу, передбаченого санкцією статті (200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1685