Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2019

Завдяки вжитим правоохоронцями заходам у кримінальному провадженні буде попереджено незаконне використання підприємствами-контрагентами податкового кредиту з ПДВ

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом фіктивного підприємництва, за наслідками якого спричинено велику шкоду державним інтересам.
 
В ході розслідування кримінального провадження установлено, що у 2017 році група осіб організувала діяльність конвертаційного центру та завдяки реквізитам підприємств з ознаками «фіктивності», проводила безтоварні господарські з метою конвертації безготівкових грошових коштів у готівку, чим сприяли підприємствам – контрагентам реального сектору економіки у штучному формуванні податкового кредиту з ПДВ та отриманні податкової вигоди у вигляді заниження суми ПДВ, що підлягала б сплаті до бюджету, внаслідок чого можливі втрати бюджету складають понад 25 млн. грн.
 
У кримінальному провадженні 08.05.2019 допитано особу, яка надала свідчення щодо реєстрації на нього 4 фіктивних суб’єктів господарювання, які входили до складу зазначеного конвертаційного центру, а також що правомірної господарської діяльності ці підприємства не здійснювали.
 
Аналізом податкової звітності зазначених СПД установлено, що від цих підприємств незаконно сформовано податкового кредиту на загальну суму 1,8 млн. грн.
 
Зважаючи на здобуті докази 10.05.2019 слідчим складено та розміщено картку АІС «СФП» (Аналітично-інформаційної системи «Суб’єкт фіктивного підприємництва») завдяки чому доказова інформація про фіктивне підприємництво дозволить підрозділам фіскальної служби під час проведення контрольно-перевірочних заходів зняти податковий кредит з ПДВ підприємств реального сектору економіки, які користувались незаконними послугами з мінімізації податкових зобов’язань.
 
На теперішній час досудове розслідування у провадженні триває.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1839