Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2019

Органами прокуратури області вживаються заходи на забезпечення належного лікування в’язнів

Невжиття ефективних заходів та незабезпечення в’язнів належною медичною допомогою, необхідним лікуванням та лікарськими засобами може бути розцінено Європейським судом з прав людини як порушення прав хворих людей, ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та може призвести до стягнення з держави значних коштів.
 
З метою належного дотримання вищевказаної норми Конвенції та на виконання своєї конституційної функції, прокуратурою регіону упродовж поточного та минулого років організовано 9, у тому числі міжвідомчих, заходів на яких розглядались питання пов’язані з додержанням прав в’язнів підчас перебування у місцях несвободи.
 
У сфері медичного обслуговування у місцях несвободи прокурорами внесено понад 50 вказівок. За розглянутими документами реагування до відповідальності вже притягнуто більше 30 осіб.
 
За прокурорського втручання упродовж 2018-2019 років 892 ув’язнених та засуджених доправлялись для надання медичної допомоги у закладах охорони здоров’я МОЗ та ДКВС на території регіону.
 
Прокуратурою області двічі перед Міністерством юстиції України та керівництвом Державної установи «Центр охорони здоров'я ДКВС України» порушувались питання вирішення нагальних для регіону проблемних питань на цьому напрямі.
 
Робота із забезпечення прав в’язнів на отримання належної медичної допомоги триває

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1526