Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2019

Жодна подія у місцях несвободи не залишається поза увагою прокуратури

Нещодавно у Софіївській спеціалізованій туберкульозній лікарні № 55, що є структурним підрозділом Філії державної установи «Центр охорони здоров'я ДКВС України» в Запорізькій області, констатовано смерть засудженого, який проходив курс лікування від туберкульозу.
 
За методичного керівництва регіональної прокуратури проведено відповідну перевірку за цим фактом, та встановлено зволікання понад 4 місяці з боку медичного персоналу закладу щодо ініціювання питання про звільнення засудженого від подальшого відбування покарання за наявною тяжкою хворобою.
 
У зв’язку з викладеним, керівництву Філії внесено документ реагування прокурора з вимогою притягнути до відповідальності винних працівників, а слідчим відділом Вільнянського ВП провадиться розслідування за фактом смерті в’язня та можливого неналежного виконання медичними працівниками Софіївської спеціалізованої туберкульозної лікарні № 55 своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, за ознаками злочинів передбачених ст.. ст.. 115, 140 КК України.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1730