Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2019

На лаві підсудних опинилась група зловмисників, які налагодили виробництво та збут незаконного алкоголю

Прокуратурою області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадження за фактом виготовлення та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв.
 
Встановлено, що протягом 2017-2018 років організована злочинна група з числа 3 мешканців Мелітополя Запорізької області, діючи умисно, з корисливих мотивів, знаючи, що реалізація алкогольних напоїв приносить значний прибуток, відкрили підпільний цех із незаконного масового виробництва алкогольних напоїв, та здійснювали діяльність з незаконного виготовлення і збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а виручені від цього кошти використовували на особисті потреби.
 
Під час проведених обшуків вилучено понад 4 тони спирту, більше ніж 2 тони фальсифікованих алкогольних напоїв, обладнання, що забезпечує масове виробництво алкогольних напоїв, а також понад 6 тисяч підроблених марок акцизного податку України, які визнано речовими доказами у провадженні.
 
За результатами розслідування прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт відносно організованої злочинної групи осіб за обвинуваченням у вчинення злочинів, передбачених
ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 199, ч.ч. 1, 2 ст. 204 КК України, за які передбачено максимальне покарання до 7 років позбавлення волі.
 
На теперішній час судовий розгляд триває.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1593