Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

За інформацією ЗМІ прокуратурою розпочато кримінальне провадження щодо виготовлення дитячої порнографії та примушування неповнолітніх до участі у створенні порнографічної продукції

Бердянською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом виготовлення, збуту і розповсюдження предметів, що містять дитячу порнографію, або примушування неповнолітніх до участі у створенні творів, зображень або кіно- та відеопродукції, комп’ютерних програм порнографічного характеру.
 
Під час опрацювання Бердянською місцевою прокуратурою інформації, розміщеної у вільному доступі на інтернет-сайті «PRO.berdyansk.biz» виявлено статтю під назвою «Насилие и детская порнография. Бердянские подростки снимают шокирующиее видео для соцсетей».
 
За результатом вивчення вказаної інформації ювенальним прокурором складено рапорт про внесення вище вказаних відомостей про кримінальне правопорушення  до Єдиного реєстру досудових розслідувань та прокурором внесено відповідні відомості за  ч.4 ст. 301 КК України.
 
         Відразу матеріали кримінального провадження, витяг з ЄРДР, скріншоти з виявленої в Інтернеті сторінки в соціальних мережах, вказівки прокурора направлені за підслідністю до СВ Бердянського МВ ГУ НП в Запорізької області.
 
На даний час досудове розслідування триває, оперативному підрозділу надані доручення на встановлення свідків та очевидців кримінального правопорушення та на встановлення особи, яка скоїла вказане кримінальне правопорушення.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1731