Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

Повідомлено про підозру мешканцю Запоріжжя, який застосувавши насилля заволодів транспортним засобом

Завдяки належному процесуальному керівництву Запорізької місцевої прокуратури № 2 вдалось розкрити злочин за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом із застосуванням небезпечного для життя насильства.
 
Відтак, у ніч на 20 квітня Комунарський район Запоріжжя сколихнула новина про доставлення до лікарні екстреної допомоги чоловіка з травмою голови.
 
У ході першочергових дій було установлено, що чоловік зазнав нападу в одному з дворів багатоквартирного будинку.
 
Завдяки проведеному місцевою прокуратурою та Комунарським ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області комплексу спільних слідчих (розшукових) дій відпрацьовано версію вчинення злочину особою, з числа оточення потерпілого, та повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України.
 
 Зокрема було встановлено, що 66-річний мешканець Запоріжжя, визначивши для себе предмет злочинного посягання - автомобіль марки «Рено Сандеро», здійснив напад на потерпілого шляхом нанесення удару по голові та заволодів ключем від вказаного автомобіля.
 
Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, зловмисник пішов на територію автомобільної стоянки, розташованої на іншій вулиці, та заволодів автомобілем потерпілого, завдавши при цьому значну матеріальну шкоду.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з можливістю конфіскації майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1626