Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Засуджено чоловіка, який умисно ухилявся від сплати аліментів на утримання дитини

Новомиколаївським відділом Токмацької місцевої прокуратури до Новомиколаївського районного суду було скеровано обвинувальний акт за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 164 КК України, а саме ухилення від сплати аліментів на утримання.
 
         Зокрема, у ході досудового розслідування встановлено, що зловмисник, достовірно знаючи про необхідність сплати аліментів на утримання малолітньої доньки 2004 року народження, маючи умисел на ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів, офіційно ніде не працевлаштовувався, заходів до цього не вживав, що призвело до виникнення заборгованості, яка станом на 1 січня 2019 року склала майже 69 тис. грн.
 
         У той же час, у жовтні 2017 року, даний громадянин, будучи офіційно попередженим державним виконавцем про кримінальну відповідальність за ухилення від сплати аліментів, отримав дохід від здачі в оренду нерухомого майна у сумі 150 тис. грн. готівкою при цьому, аліменти на утримання своєї дитини не сплачував, будь-якої іншої допомоги неповнолітній донці не надавав.
 
         Вироком Новомиколаївського районного суду від 17 квітня 2019 року зловмисника визнано винним та призначено покарання у вигляді 120 годин громадських робіт.
 
У ході судового розгляду, обвинувачений беззаперечно та у повному обсязі визнав свою вину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1799