Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

За принципової позиції прокуратури під вартою опинився зловмисник, який в формі правоохоронця вчинив розбійний напад на домоволодіння під Запоріжжям

Запорізькою місцевою прокуратурою № 2 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадження за фактом вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із застосуванням насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло. 
 
Відтак, 27-річний мешканець міста Запоріжжя, за попередньою змовою з трьома невстановленими особами, будучи одягнутими у одяг працівників поліції, здійснили зухвалий розбійний напад на 72-річну потерпілу, мешканку села Розумівка Запорізького району області.
 
Під виглядом працівників поліції, зловмисники потрапили на територію домоволодіння, де застосувавши фізичне насильство повалили потерпілу на підлогу, з метою подолання її опору зв’язали руки пластиковим хомутом та почали наносити удари і погрожувати предметом, схожим на пістолет. Обшукавши домоволодіння нападники заволоділи грошовими коштами потерпілої.
 
Завдяки злагодженій роботі правоохоронців, одного з нападників затримано на місці вчинення кримінального правопорушення, в порядку ст.208 КПК України. Наступного дня останньому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України (розбій).
 
За принципової позиції процесуального керівника прокурора Запорізької місцевої прокуратури № 2, слідчим суддею Запорізького районного суду Запорізької області підозрюваному обрано винятковий запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб без права внесення застави.
 
В подальшому, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років із конфіскацією майна.
 
На даний час досудове розслідування триває, вживаються заходи, направлені на встановлення інших осіб, які причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1663