Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Прокуратура відстоює збереження від руйнування забудовником водонапірної башти, побудованої на початку ХХ століття на території нинішнього Шевченківського району Запоріжжя

Запорізькою місцевою прокуратурою №1 у березні 2019 року розпочато кримінальне провадження з метою надання оцінки законності виділення по вулиці Іванова у Шевченківському районі Запоріжжя земельної ділянки для розташування торгівельного комплексу, на якій вже розташована водонапірна башта збудована на початку ХХ століття. Підслідність вказаного кримінального провадження визначена за територіальним органом Національної поліції.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що на час надання в оренду земельної ділянки одному з приватних товариств, розміщена на території водонапірна башта до об’єктів культурної спадщини не відносилась.
 
Разом з тим, наразі розпочата та триває процедура надання водонапірній башті  пам’яткоохоронного статусу Комунальним закладом  «Центр охорони культурної спадщини».
 
У зв’язку із цим, та з метою уникнення пошкодження чи руйнування водонапірної башти, процесуальним прокурором підготовлено клопотання про накладення на неї арешту та заборону вчиняти певні дії.
 
Відтак, ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду Запоріжжя клопотання прокурора задоволено, на водонапірну башту накладено арешт та підприємству – забудовнику чи іншим фізичним або юридичним особам заборонено пошкоджувати та знищувати водонапірну башту, у тому числі здійснювати підготовчі будівельні роботи на вказаній земельній ділянці.
 
Водночас, наразі підприємством – забудовником подано апеляційну скаргу на вказану ухвалу слідчого судді до Запорізького апеляційного суду.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні на цей час триває та перебуває на постійному контролі керівництва місцевої прокуратури.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1376