Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2019

В Запоріжжі затримано зловмисника, який діяв у складі терористичних груп так званої «ДНР» (фото)

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розслідуваному СВ УСБУ в області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець Запоріжжя, перебуваючи на території Донецької області та реалізуючи злочинний умисел на сприяння злочинній діяльності так званої «Донецької народної республіки», перебуваючи у різний час у терористичних групах - 1-й Слов’янській окремій мотострілецькій бригаді міністерства оборони «ДНР» та батальйоні «Восток», приймав активну участь у їх злочинній терористичній діяльності, направленій на збройний супротив Збройним силам України та підрозділам Національної Гвардії України.
 
За результатами проведення ряду слідчих та розшукових дій, СВ УСБУ в області за погодженням із прокуратурою  Запорізької області, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3  КК України, та вказану особу затримано на підставі ухвали суду.
 
Наразі особа доставлена до суду для обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
На даний час досудове розслідування вказаного кримінального провадження триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення обставин кримінального правопорушення.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 15 років, з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1882