Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2019

Прокуратура забезпечила повернення територіальній громаді земельних ділянок прибережної захисної смуги Азовського моря вартістю майже 4 млн. грн.

Завдяки активній та послідовній позиції прокуратури Запорізької області забезпечено виконання судових рішень про повернення земель особливого значення прибережної захисної смуги Азовського моря вартістю 3,8 млн. грн.
 
Відтак, прокуратурою Запорізької області у серпні 2018 року пред’явлено 2 позови про визнання незаконними та скасування рішень Кирилівської селищної ради щодо незаконної передачі у постійне користування КП «Розвиток курортної зони» земельних ділянок на Косі Пересип у смт Кирилівка, зобов’язання комунального підприємства повернути земельні ділянки водного фонду відповідній територіальній громаді.
 
Підставою для звернення прокурора до суду стало порушення законодавчо встановленої процедури передачі земель водного фонду уздовж Азовського моря. 
 
Господарський суд Запорізької області погодився з доводами прокурора та постановив рішення про задоволення вище вказаних вимог.
 
На виконання рішень суду забезпечено фактичне повернення земельних ділянок шляхом підписання упродовж березня поточного року актів приймання-передачі між директором комунального підприємства та головою селищної ради.
 
Також, до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесені відомості про припинення права постійного користування земельними ділянками за комунальним підприємством.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2033