Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

Затримано зловмисника, який кинув гранату в правоохоронців у Пологах

Пологівським відділом Токмацької місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом посягання на життя працівників правоохоронного органу, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 348 КК України.
 
 Досудовим розслідуванням встановлено, що на днях  до Пологівського ВП ГУ НП в Запорізькій області надійшло повідомлення від невідомого чоловіка, який повідомив, що у нього у руках граната та він висмикнув чеку.
 
З метою перевірки вказаного повідомлення на місце події було направлено групу реагування патрульної поліції Пологівського ВП ГУ НП в області.
 
На одній із вулиць в місті Пологи вказаним нарядом був помічений раніше судимий мешканець села Воскресенка Пологівського району, який є учасником події по вищевказаному повідомленню. Після зупинки службового автомобіля останній, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, дістав з кишені предмет схожий на ручну бойову гранату, після чого зірвав запобіжне кільце запалу та висловлюючи погрози працівникам поліції намагався кинути вказаний предмет в салон службового автомобіля. Співробітники поліції намагалися припинити протиправні дії злочинця, але в цей час пролунав вибух. Внаслідок підриву гранати двом працівникам поліції та самому правопорушнику спричинені тілесні ушкодження, з якими їх було доставлено до лікарні.
 
Завдяки злагодженій роботі Пологівського відділу Токмацької місцевої прокуратури та Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області, зловмисника було затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
На даний час по вказаному провадженню проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.
За вчинений злочин, передбачений ст. 348 КК України зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1774