Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2019

Прокуратура області займає принципову позицію в напрямку забезпечення протидії гральному бізнесу

Забезпечення протидії гральному бізнесу є одним із пріоритетів у роботі органів прокуратури Запорізької області, адже такі злочинні прояви негативно впливають на економічну стабільність держави, нерідко штовхають людей на вчинення корисливих кримінальних правопорушень, аби мати кошти для відвідування гральних закладів.
 
         Попри нашої принципової позиції, слідчі Національної поліції області останні 2 роки на жаль фактично усунулись від розслідування кримінальних правопорушень цієї категорії.
 
         Указаній проблематиці була приділена окрема увага на координаційній нараді керівників органів правопорядку регіону, яка відбулась за головування прокурора Запорізької області 11 березня поточного року. Керівник прокуратури Валерій Романов акцентував увагу присутніх правоохоронців на прорахунках в організації роботи з виявлення та припинення діяльності казино, підпільних залів гральних автоматів, незаконних ігрових клубів та замаскованих під «державну лотерею» нелегальних закладів, наголосив на боротьбі з цим явищем та неефективності слідства у таких провадженнях.
 
           Нагадуємо, що саме на оперативних співробітників Національної поліції законодавчо покладено обов’язок виявлення, а на слідчих Нацполіції обов’язок розслідування злочинів відповідної категорії.
 
         Тож наразі регіональною прокуратурою перевіряється стан розслідування у провадженнях слідчих поліції області за фактами зайняття гральним бізнесом та відповідно буде надана оцінка законності їх закриття.
 
         Результати цієї роботи планується обговорити у квітні на спільній нараді за участі керівництва Національної поліції в області.
 
         Прокуратурою області і надалі, з використанням координаційних повноважень, будуть вживатись системні заходи до припинення діяльності гральних закладів у регіоні та притягнення осіб, причетних до їх функціонування, до передбаченої законом відповідальності.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1714