Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2019

В прокуратурі області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Запорізької області «Про стан протидії злочинності, у тому числі її організованим формам та з ознаками корупції, профілактики вчинення кримінальних правопорушень» (фото)

Сьогодні, 11 березня, в під керівництвом прокурора Запорізької області Валерія Романова відбулась координаційна нарада «Про стан протидії злочинності, у тому числі її організованим формам та з ознаками корупції, профілактики вчинення кримінальних правопорушень».
 
В заході взяли участь керівники Нацполіції та СБУ в регіоні, очільники Запорізької облдержадміністрації та обласної ради, народний депутат України, а також представники керівництва ГУ ДФС в області та інших правоохоронних і контролюючих відомств.
 
Очільник регіональної прокуратури Валерій Романов підкреслив, що відповідно до статті 25 Закону України «Про прокуратуру», прокурор здійснює координацію діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності, метою якої є з'ясування причин прорахунків уповноважених органів у діяльності на вказаному напрямі, пошук шляхів їх усунення, розроблення спільних узгоджених заходів, направлених на подолання тих чи інших негативних тенденцій у стані та структурі злочинності.
 
Саме ця теза і стала основоположною в проведеному заході.
 
«З урахуванням вищевказаних вимог Закону, реалізуючи визначені повноваження, на порядок денний сьогоднішнього засідання координаційної наради керівників правоохоронних органів області, мною винесено питання стану законності в регіоні та проблемні питання взаємодії правоохоронних органів у протидії злочинності. По суті – це аналіз підсумків роботи правоохоронних органів за минулий рік, зріз законності в цій роботі, визначення слабких місць взаємодії різних відомств, опрацювання шляхів усунення недоліків та порушень закону», - зазначив Валерій Романов.
 
Прокурор зазначив, що робочою групою працівників прокуратури області на матеріалах власних перевірок та з урахуванням інформацій правоохоронних органів було зроблено вивчення стану законності, боротьби зі злочинністю в регіоні. Також було простежено зв’язок позаминулорічних тенденцій.
 
Зокрема шляхи усунення тих негативних тенденцій, які залишаються на порядку денному в діяльності правоохоронних органів, були обговорені під час звітів присутніх керівників відомств.
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1805