Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2019

Прокуратура Запорізької області домоглась повернення територіальній громаді земель прибережної захисної смуги Азовського моря вартістю більше 33 млн. грн. (фото)

Завдяки активній та послідовній позиції прокуратури Запорізької області забезпечено виконання судових рішень про повернення земель особливого значення прибережної захисної смуги Азовського моря загальною площею  6,8 га та вартістю 33,4 млн. грн. Як наслідок, упереджено незаконну забудову цих земель.
 
Так, прокуратурою Запорізької області пред’явлено ряд позовів про визнання незаконними та скасування рішень Кирилівської селищної ради щодо незаконної передачі у постійне користування КП «Розвиток курортної зони» земельних ділянок на Косі Пересип у смт Кирилівка, зобов’язання комунального підприємства повернути земельні ділянки водного фонду відповідній територіальній громаді, а також визнання недійсними інвестиційних договорів, укладених з третіми особами, за їх наявності.
 
Підставою для звернення прокурора до суду стало порушення законодавчо встановленої процедури передачі земель водного фонду уздовж Азовського моря. 
 
Наразі господарський суд Запорізької області погодився з доводами прокурора та постановив 11 рішень, якими позовні вимоги задоволено.
 
На виконання вказаних рішень суду забезпечено фактичне повернення земельних ділянок шляхом  підписання упродовж січня-лютого поточного року актів приймання-передачі між директором комунального підприємства та головою селищної ради.
 
Також, до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесені відомості про припинення права постійного користування земельними ділянками за комунальним підприємством.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2002