Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2019

Прокуратура домоглась повернення державі земельної ділянки сільськогосподарського призначення вартістю більше 1,5 млн. грн.

Новомиколаївським відділом Токмацької місцевої прокуратури у ході реалізації представницьких повноважень встановлено, що рішенням Новомиколаївської районної ради Запорізької області громадянину Л. за рахунок земель запасу у постійне користування для ведення селянського (фермерського) господарства надана земельна ділянка площею 25 га. У подальшому, вказаною особою отримано державний акт на право постійного користування землею, а також створено і зареєстровано Селянське (фермерське) господарство.
 
         Відповідно до положень чинного законодавства, право користування земельною ділянкою, що виникло в особи на підставі державного акта на право користування земельною ділянкою, не входить до складу спадщини і припиняється зі смертю особи, якій належало таке право. 
 
         Незважаючи на це, С(Ф)Г з моменту смерті громадянина Л. та до встановлення вказаних обставин місцевою прокуратурою, продовжувало незаконно утримувати та використовувати спірну земельну ділянку без відповідної правової підстави.
 
         Рішенням Господарського суду Запорізької області задоволено позов Токмацької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі органу, що уповноважений державою здійснювати відповідні функції в спірних правовідносинах – Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області.
 
         Згідно вказаного судового рішення із незаконного володіння селянського господарства, на користь держави витребувано земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної форми власності, площею 25 га та вартістю більше 1,5 млн. грн., яка розташована за межами Трудової сільської ради Новомиколаївського району області. 
 
         Місцевою прокуратурою і надалі вживатимуться заходи на пріоритетних напрямках роботи, зокрема щодо представництва інтересів держави в суді.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1500