Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2019

Додержання прав засуджених, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, знаходиться на вістрі уваги прокуратури

Зокрема під час здійснення особистого прийому в ДУ "Оріхівська виправна колонія (№ 88)" на адресу керівника місцевої прокуратури двома засудженими подано письмові звернення про необґрунтоване застосування щодо них дисциплінарних стягнень у виді поміщення до дисциплінарного ізолятору.
 
За результатами проведених перевірок встановлено, що в одному випадку мало місце порушення порядку розгляду матеріалів на дисциплінарній комісії, оскільки засудженому належним чином не забезпечено право скористатися правовою допомогою.
 
У другому випадку з’ясовано, що застосоване дисциплінарне стягнення не відповідає тяжкості і характеру вчиненого засудженим проступку внаслідок суворості.
 
На підставі таких даних начальнику установи виконання покарань внесено документи реагування на підставі яких засуджені звільнені з дисциплінарного ізолятору.
 
Особистий прийом керівництвом Токмацької місцевої прокуратури в розташованих на території юрисдикції установах Державної кримінально-виконавчої служби України здійснюється систематично.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1939