Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2019

Прокуратура в апеляційній інстанції відстояла стягнення з підприємства на користь бюджету майже 700 тис. грн. доходу за безпідставно набуте майно

Рішенням апеляційного господарського суду відхилено апеляційну скаргу відповідача на рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов прокурора та стягнуто з приватного підприємства на користь бюджету Запоріжжя майже 700 тис. грн.
 
Постановою Центрального апеляційного господарського суду у Дніпрі залишено без змін рішення господарського суду Запорізької області від 07.09.2018, яким задоволено позовну заяву Запорізької місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Запорізької міської ради до ТОВ «Оріон - Гласс Мішель» та стягнуто 685 тис. грн. доходу від безпідставно набутого майна.
 
Відтак, місцевою прокуратурою встановлено, що ТОВ «Оріон - Гласс Мішель» у квітні 2016 року придбано будівлі і споруди на земельній ділянці комунальної власності площею 1,3404 га по вулиці Миколи Краснова у Шевченківському районі Запоріжжя.
 
У той же час, будь-які заходи щодо оформлення права користування відповідною земельною ділянкою на якій розміщені придбані споруди вказаним підприємством не вживались. Більше того, за понад рік фактичного користування земельною ділянкою зазначене підприємство до бюджету міста не сплатило жодної гривні.
 
У зв’язку із цим, з метою захисту інтересів територіальної громади міста Запоріжжя та з урахуванням оновленої практики Верховного Суду, Запорізькою місцевою прокуратурою №1 у травні 2018 року пред’явлено до суду позовну заяву про стягнення до бюджету міста 685 тис. грн. за фактичне користування земельною ділянкою (дохід від безпідставно набутого майна).
 
Під час розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій, представником відповідача з метою затягування часу та уникнення від сплати коштів на користь міста, неодноразово подавалися численні безпідставні клопотання, які обґрунтовано судами були відхилені. 
 
Водночас, завдяки активній позиції та безпосередній участі у суді апеляційної інстанції прокурорів регіональних прокуратур Запорізької та Дніпропетровської областей, а також Запорізької місцевої прокуратури №1, постановою Центрального апеляційного господарського суду залишено без змін обґрунтоване рішення господарського суду Запорізької області та апеляційну скаргу відповідача по справі залишено без задоволення.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1745