Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2019

Прокуратура забезпечила повернення у державну власність будівель санаторіїв

Завдяки принциповій позиції прокуратури Запорізької області та її злагодженими діями з органами Фонду державного майна України, забезпечено виконання судового рішення про повернення у державну власність будівель санаторію, яке постановлене ще у 2012 році. 
 
Підставою подачі прокурором відповідного позову стало незаконне вибуття з державної власності нерухомого майна внаслідок прийняття виконавчим комітетом Бердянської міської ради неправомірного рішення про розпорядження цим майном.
 
Відтак, рішенням господарського суду Запорізької області було задоволено позов прокуратури області та витребувано з незаконного володіння Приватного акціонерного товариства «Приазовкурорт» у власність держави будівлі колишнього санаторію «Бердянськ» за адресами: бульвар Тінистий, 9, 12 та 18 у місті Бердянськ, загальною площею 2534 кв.м.
 
У зв’язку з апеляційним та касаційним оскарженням указаного рішення відповідачем, воно набуло статусу остаточного лише у 2018 році.
 
На початку лютого поточного року процедуру державної реєстрації права державної власності на відповідні об’єкти нерухомості, витребувані на користь держави за судовим рішенням, закінчено та відповідні відомості внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2808