Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

До уваги громадян та ЗМІ!

5 лютого в стінах Запорізької обласної державної адміністрації відбулось засідання обласної координаційної ради з питань підприємництва, після чого на веб-сайті «Первый запорожский» було опубліковано недостовірну інформацію про нібито неприйняття прокурором області заявників та вимагання правоохоронними органами неправомірної вигоди в представників підприємницької діяльності регіону.
 
При цьому, недостовірні факти з метою власного піару озвучили окремі громадські активісти.
 
Наголошуємо, що згадані в матеріалі на зазначеному сайті факти є карним злочином, покарання за яке передбачає Стаття 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
 
Відтак, особи, які дійсно стикнулись з фактами вимагання неправомірної вигоди зі сторони співробітників правоохоронних органів, зобов’язані подати заяву до прокуратури Запорізької області або до Генеральної прокуратури України, або Генеральної інспекції ГПУ (представник якої знаходиться в приміщенні прокуратури Запорізької області), або до ДБР, зазначивши відомі їм факти та назвавши осіб, які вимагають від них неправомірну вигоду.
 
При цьому, від тих осіб, які віддають перевагу гучним виступам в ЗМІ напередодні виборчої кампанії в державі, не поступало жодної заяви з зазначеними фактами.
 
Тож вчергове закликаємо не займатись дешевим піаром та популізмом, а також поширенням фейків у ЗМІ, за допомогою яких окремими особами здійснюються спроби блокувати роботу правоохоронних органів.
 
Також, для окремих голослівних активістів та представників місцевого самоврядування, повідомляємо, що прокурор Запорізької області проводить прийом громадян щопонеділка, з 10.00 до 12.00 годин.  
 
Нагадуємо, що по кількості прийнятих прокурором області громадян, Запорізький регіон знаходиться на першому місці в державі серед усіх регіональних прокуратур.
 
На прийом до прокурора області відповідно до Закону України «Про звернення громадян» може потрапити кожен громадянин.
 
Прокуратура області знаходиться за адресою м. Запоріжжя, вул. Матросова 29-А.
 
Вкотре звертаємось до представників ЗМІ, які цінять свою репутацію та керуються Кодексом етики українського журналіста, із закликом перевіряти достовірність інформації та звертатись до офіційних джерел.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2223