Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2019

На лаві підсудних опинився підприємець, який шляхом обману заволодів бюджетними коштами у розмірі 1,8 млн. грн.

За процесуальним керівництвом Запорізької місцевої прокуратури № 2 завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт відносно одного з підприємців Запоріжжя, який обвинувачується у заволодінні шляхом обману бюджетними коштами в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.
 
Досудовим розслідуванням було встановлено, що фізична особа-підприємець під час виконання договору поставки повноколірного лед-екрану на замовлення Департаменту культури і туризму ЗМР за бюджетні кошти, шляхом використання завідомо підробних документів на товар, поставив повноколірний лед-екран, який не відповідає заявленим вимогам, у зв’язку з чим заволодів бюджетними коштами шляхом обману у розмірі 1,8 млн. грн., чим спричинив шкоду територіальній громаді Запоріжжя.
 
Слідчим суддею обвинуваченому обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, а для забезпечення подальшого відшкодування завданих збитків накладено арешт на все належне йому рухоме та нерухоме майно.
 
Санкція ч. 4 ст. 190 КК України передбачає покарання до 12 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1908